En muurikka på loppis var det… och en i boden…

… Igår var jag lycklig över gjutjärnspannan jag fyndade på loppis. Men jissa vad maken hittade i boden idag när han städade lite? Jo, en riktig muurikka minsann. En som till och med hade gängor på undersidan så att man kan skruva ben på den… Och tio minuter senare hade han även hittat de tre benen. Men jag kan inte tänka mig att det har lagats mat på muurikkan vid den här stugan. Däremot kan jag tänka mig att svärmor har haft den uppställt med lite blommor på. 
Nu ska den få sig en liten omgång med omsorg och sedan invigas. 
Det har lyst varm och go sol här idag, men emellanåt har det regnat i många omgångar. Ture garderade sig. Bar överkropp för solen och stövlar för regnet. Perfa! Slipper man byta om hela tiden. 

You may also like

Kommentera