En matfavorit, laxfile med romsås

Jag älskar kokt potatis!! Det är bland det bästa som finns. 
Och jag vet att man idag knappt vågar andas de här orden som potatis och kolhydrater nu för tiden när allt ätbart ska vara proteinrikt och kolhydratsfattigt… Men så är det. Kolhydratladdade potatisar och fet romsås till. High fat, high carb!
Idag har Elis varit på sinskola för första gången. Han har längtat och väntat på den här dagen i nästan tre år och nu när den var kommen fick han kalla fötter. 
– (Vid frukosten) Mamma! Jag tror att jag kanske får vänta med att börja på simskola tills jag är 5 år, jag är ju bara 4½ år (visade med fyra och ett halvt finger) och är nog liiiite liiiite för liiiiten….
Men han kom iväg och han var i bassängen och grejade lite enligt maken… När jag frågade Elis hur det hade gått löd svaret;
– Alltså, så där, mamma… Jag var lite sur och kinkig och tittade bara på de andra barnen. Kände att jag var tvungen att se vad de gjorde innan jag ville vara med. Men nästa gång… Då ska jag nog vara med dem.!!
Kloka ord från en liten pojke som blott är fyra och ett halvt finger gammalt!
——————————————————–
Recept på romsås
Blanda creme fraiche med röd stenbitsrom. 
Salt efter behov och peppra om du vill. 
Vill du ha finhackad röd lök i går det bra men det brukar vi inte ha. 
Och om du vill ha såsen fetare blandar du majonäs i. 
Så, summa sumarum: Vi kör oftast bara creme fraiche, salt och röd stenbitsrom :o). 

You may also like

Kommentera