En ledig måndagseftermiddag

Måndagar slutar jag tidigt och jag tycker att det är så gött att kunna plocka hem barnen och äta mellanmål hemma. Låta Tildan läsa läxor medan eftermiddagen råder så att vi slipper göra dessa när hon är trött och har obefintligt tålamod… (tror minsann att det icke existerande tålamodet är direkt nerärvt från mig ;o)…)

Idag var inget undantag. Vid tre när mellis var undanstökat landade jag och Matilda vid köksbordet. Jag med lite stickning och en kopp kaffe. Mitt lilla risgryn med sina läxor och några blå salta sillar som jag smugit åt henne när inga småbröder såg på.
Sedan gick tiden väldigt fort! Matilda fastnade i sin berättelseskrivning och skrev för glatta livet. Flera sidor senare och efter att två timmar passerat var hon färdig. Att kunna ge barnen tid och bara hänga där vid köksbordet tycker jag mycket om. Småtjattra lite om ditten och datten och få höra lite vardagsberättelser från skolan. Matilda var mycket nöjd och glad över att hennes berättelse hade flyt i fantasin, men även över att hon hade orkat skriva ner hela.
Och matteläxan? Äh, den får vi nog ta i morgon… sa Tildan…
PS. Yes, våra rosor blommar fortfarande vid husknuten. Men snart tar nog frosten knopparna.
cult design och stickade stöveluppstickare uppstickare ur stövlarna

You may also like

Kommentera