En härlig fredag i Mörrum och vid Mörrumsån

Mörrumsån

Längs Mörrumsån i Mörrum, Blekinge

Förra fredagen var det trettondagsafton vilket innebar en extra helgdag. Det var verkligen uppskattat!

Vi passade på att klä oss varmt då det var riktigt kallt ute och så åkte vi en sväng till Mörrum och vår laxrika å som vi har här i Blekinge. Väl där gick vi och strosade lite över de härliga broarna och spanade runt lite. Vi kikade så klart efter lax eftersom Mörrumsån är en stor turistattraktion sommartid med alla lax som går att fånga. Vill ni kika mer på fisket kan ni klicka HÄR. Pojkarna hittade lite Pokemons och var nöjda över att det även fanns ett par Pokestops.

Så gick vi upp till Konsum en sväng för att handla hem lite bra att ha saker. Efter julen känns det som att kylskåpet först var väldigt fullt med mat. Så plötsligt var allt slut när julmaten var uppäten. Så vi handlade upp lite grand och så passade vi på att även köpa en limpa bröd som vi kunde mata änderna med.

 

mörrumsån mörrum blekinge

Mata änderna vid Mörrumsån

Sagt och gjort. Efter att ha lastat in maten i bilen gick vi neråt längs Mörrumsån och där mötte vi ett het gäng änder. De blev så klart väldigt glada och kom simmande och springande mot oss. Barnen matade och funderade mycket på om änderna inte fryser i vattnet, hur de får man om inte vi matar dem osv.

När brödet var slut gick vi en lång bit ner med Mörrumsån innan vi svängde av. Där möttes vi av ett underbart ljus när solen höll på att gå ner. Så fin solnedgång och jag var naturligtvis tvungen att knäppa några bilder på pojkarna då. Ja hela dagen var helt magisk om man tänker fotografering. Det var så kallt, fruset och frostigt samtidigt som solen sken och låg så där lågt på himlen så att man kunde fotografera motljusbilder. Underbar vinterdag! Och tänk att det var en vanlig fredag egentligen. Men tack vare att det var trettondagsafton fick jag tillbringa den med familjen.

Ja, när vi svängde av… Då blev det en liten extra promenad på ett par kilometer. Perfekt avslutning så att vi bara kunde krypa in när vi kom hem. Fika gott och sedan krypa upp i soffan. Så härligt!

 

mörrumsån mörrum blekinge mörrumsån mörrum blekinge mörrumsån mörrum blekinge

 

You may also like

Kommentera