En dag på Kreativum

En dag i förra veckan var vi på Kreativum. Både barnen och jag har varit där några gånger tidigare och det är ganska skönt för då kan man fokusera mer på vissa grejer och kanske strunta helt i andra. Det finns så mycket att prova på och jag har bara fotat en liten bråkdel. 
Utomhus lade vi en stund på att kika på det stora soluret som är byggt med stenar i marken. Väldigt aktuellt eftersom vi pratar mycket om klockan här hemma just nu och Matilda försöker att lära sig den. Barnen tyckte att det var intressant att man kunde ta reda på tiden enbart genom att solen flyttar sig och så flyttar sig skuggan. 
Inomhus gillade barnen den stora vågen mycket. De vägde varandra en och en och därefter vägde vi dem samtidigt och lade på vikter på det lättaste barnet för att ta reda på många kilon som skiljde dem åt. 
Något som vi inte tidigare tittat på är kommandobryggorna som innehåller båtutrustning. På Kreativum finns det två bryggor som är byggda en bit i från varandra. Jag förklarade för barnen hur man kunde telegrafera med hjälp av morsealfabetet och de provade. Roligt att telegrafera sitt namn och andra ord, men väldigt svårt att förstå vad den andre sade.
Som vanligt faschinerade speglarna, spikstolarna, känsellådorna och såpbubblorna barnen. 
Innan vi åkte hem tog vi ett varv i kreativa shopen. Jag rekommenderar verkligen denna!! Där finns många bra, kluriga, intressanta presenter. Perfekta kalaspresenter. Vi handlade tre dinosaurieägg och dessa får ni se mer av en annan dag. 
Ture som var på Kreativum för första gången tyckte att det var lite jobbigt med att de olika upptäckterna. Först ville han prova på först -före syskonen. Sedan ville han inte dela med sig… Och slutligen ville han inte gå vidare till nästa grej… Så började det om. Eftersom det finns cirka 211 olika upptäckarplatser på Kreativum hann Ture med en hel del bryt och var helt slut när vi åkte hem ;o)…. 

You may also like

4 comments

Kommentera