En dag om julgransjakt och ögonläkarbesök

Förmiddagen idag spenderade vi på sjukhuset eftersom Tilda skulle undersöka sina ögon. Ingen förändring och synen var fortfarande ok. Eftersom hennes syn nu är fullt utvecklas åldersmässigt ska vi inte på fler årliga besök om hon inte själv känner att hon har besvär med sin lilla skelning. Då får vi söka själva och så opererar de.
Efter ögonbesöket och ögondropparna kände Matilda sig dimmig och lite ljuskänlig. Trots detta tog vi oss en tur till morfar för att fika lite och när vi ändå var där tog vi en tur ner i skogen med spark och fyrhjuling för att leta upp en gran. I skogen var det cirka 1,5 dm snö och bland sly och grenar var det lite jobbigt för små ben att gå, men båda grabbarna paltade på bra och spanade och pekade på varenda gran vi såg. Slutligen lät jag barnen välja gran mellan en riktigt slank, hög och gles gran och så en som varlite mindre, lite tätare och ganska söt gran. Barnen valde den som jag ville och så var alla glada ;o).  
Matilda tyckte att det funkade ok i skogen, men när vi hade varit ute en stund och gjort stora snögubbar och snöhundar gick hon in en stund för att lägga sig på soffan. Även fast vi inte åkte hem och vilade efter läkarbesöket är jag glad att jag bestämde mig för att stanna hemma hela dagen, det hade inte känts bra att släppa av henne på skolan när hon såg dimmigt och kände sig lite desorienterad. 
Nu står granen på altanen och där ska den få stå ett tag till. Men det är ganska skönt att ha den huggen så att vi kan ta in den när den vill. 

hugga gran julgran fyrhjuling spark sparkstötting

You may also like

2 comments

Kommentera