En dag i Århus

aarhus jylland danmark isberg
Århus, på Jyllands östra sida är en härligt gammal stad. Vi tog en dag där. Vi strosade lite och förundrades över staden som är uppbyggd i två våningar. Ena stunden går man på en bro med butiker och kikar ner på kanalen och restaurangerna… Efter en liten promenad befinner man sig bland alla restaurangerna och kan se den andra delen av staden ovanför sig.
Barnen tyckte att gatubelysningen var konstig och ja, det mesta var väl konstigt egentligen. Det är ju vi i Sverige som är ”normala” enligt dem.
Efter en liten stund stannade vi på café Underground, ett gammaldags café med hembakt surdegsbröd, riktig glass och välgjord kaffe latte gjord på espresso. Detta var den enda riktiga koppen kaffe vi drack under hela Danmarksresan ;o). Vi provade även kaffe på Mc Donalds då jag trodde att de gjorde likadant kaffe oavsett land, men så var det inte. Även där var kaffet rena diskvattnet och så svagt så att det inte gick att dricka.
Slutligen besökte vi Århus hamn där tillväxten är stor. Stan växer så det knakar. Ett par nya hus var designade som isberg och jag vill även minnas att de hette något i stil med detta. Elis som i flera år talat om att han vill bli konstnär när han blir stor funderade på vad det var för en konstnär som hade ritat detta huset och så var diskussionen om arkitekter igång :o).
århus design isberg hus arkitekt aarhus semester danmark

 

århus design isberg hus arkitekt aarhus semester danmark

 

You may also like

Kommentera