Emblas universum från Alvina bokförlag.

För ett par veckor sedan blev jag kontaktad av en trevlig tjej från Alvina Bokförlag. Bokförlaget som startade under 2009 har inriktat sig på pedagogiska barnböcker och läromedel och deras målsättning värmer mitt  hjärta!! De skriver själva på hemsidan; ”Från och med 2010 kommer alla barnböcker att produceras med hänsyn till dess miljöpåverkan, bland annat genom att förlaget använder miljömärkta papper och tryckprocesser”. Härligt med ett förtag som tänker på hur man framställer sina produkter!!
Boken jag fått möjlighet att recensera heter Emblas universum och är skriven av Majken Pollack och Sara Lundberg. Vi har läst den flera gånger och både Matilda 6½ år och Elis 3½ år har uppskattat boken som är en fantasiberättelse som illustreras med fina biler och inte så mycket text. En lagom saga innan läggdags så att inte trötta föräldrar hinner somna :o).
Om jag som pedagog ska tycka till om boken så bjuder den på en trevlig stund och passar åldersmässigt bäst till Elis. För Matilda var det lite frustrerande att barnen i boken åker ut i univerum och att det i boken inte förklaras vad detta är. En sexåring söker förklaringar och vill kunna sätta ord och platser i ett sammanhang. För att hon skulle känna sig nöjd uppstod en del diskutioner där vi pratade om, och jag förklarade ord som förekom i boken, ex. universum, vintergatan, forskningsbibliotek och oupptäckt stjärna. 
 
Vi vill tacka för boken som gett upphov till bra diskussioner med barnen!!

You may also like

Kommentera