Ellens Stardust- den sjungande restaurangen på Broadway

Ellens Stardust- den sjungande restaurangen på Broadway

Ellens Stardust på Broadway – den sjungande restaurangen

Vi var sugna på att uppleva någon form av musik och uppträdande medan vi var i New York. Men att sitta av en hel föreställning på broadway eller ägna en kväll på en storslagen biograf kände vi inte riktigt för. Så när vi hittade Ellens Stardust– en restaurang som var öppen från morgon till kväll och som anställde servitriser som hade en dröm om att någon gång få uppträda på Broadway. Alla servitriser och servitörer som arbetar på Ellens Stardust är sjungande och de alternerar serverandes och uppträdandet. Ellens Stardust Diner beskriver sig själva såhär; ”Our retro themed diner is filled with nostalgic memorabilia and serves classic American diner food on multiple levels.” De har även vunnit pris flera år för bästa familjerestaurang. Här kan ni även kika på deras Instagram.

Vi valde att åka till Ellens Stardust tidigt en morgon och äta frukost. Dels för att vi hade hört om deras goda frukostmeny och dels för att vi hade hört att det kunde vara långa väntetider kvällstid. Det visade sig att vi gjort ett bra val. Vi slapp köa, kom in direkt och blev visade till ett bord på balkongen. Bästa utsikten enligt oss!

Bjuder på ett litet videoklipp nedan på 53 sekunder. Om ni ser det till slutet får ni även se konfettislutet. Så läckert med framträdandena!! När en tjej showade stod dessutom en av hennes kollegor och verkligen peppade henne lite bredvid. Han fick henne verkligen att ta det där lilla extra steget och det syntes att de båda två hade lika roligt. Detta tillsammans med restaurangen Dinosaur i Brooklyn var bästa restaurangupplevelserna denna vecka.

 

Ellens Stardust- den sjungande restaurangen på Broadway

Ellens Stardust- den sjungande restaurangen på Broadway

Restaurangen

Restaurangen är verkligen nostalgisk och det var verkligen ögongodis att bara vistas på Ellens Stardust. De röda blanka sätena, kromen, barstolarna, bilderna och alla detaljer som sugrör, neonlysen m.m.

Det finns bord både i marknivå och på balkongen. Enligt mig är det absolut bästa platsen att sitta där uppe vid räcket. Du ser perfekt, samtidigt som du kan prata för ljudet är liiite lägre. Dessutom tar sångarna sig ofta en liten tur med micken och går upp och sjunger även däruppe.

 

Ellens Stardust- den sjungande restaurangen på Broadway
Ellens Stardust- den sjungande restaurangen på Broadway

Menyn och maten

Maten… Ja maten…? Åh, vad gott det var!

Vi åt bacon, egg and cheese served on a brioche roll med små friterade ost och potatisbollar till som jag inte minns namnet på. Om vi ska förenkla det så serverades vi ett stekt ägg, ost och bacon i ett typ hamburgerbröd. Galet gott alltså!! Måste göra detta här hemma till familjen vid något tillfälle. Till maten drack Matilda äppeljuice och jag kaffe. Kaffet var gott, men i lite liten mugg tyckte jag. Men så är det när man är kaffeälskare och vill ha mycket.

Ellens Stardust Broadway  - den sjungande restaurangen på

ellens stardust meny

 

Vill du läsa mer om New York?

You may also like

Kommentera