Dumbo och Brooklyn Heights vid Brooklyn Bridge

Dumbo Brooklyn heights Manhattan skyline

Dumbo och Brooklyn Heights vid Brooklyn Bridge.

Dumbo och Brooklyn Heights ligger precis nedanför Brooklyn Bridge på Brooklyn-sidan. Dumboområdet har fantastiskt fina hus och påminner mycket om det gamla New York innan rivningshysterin. de bruna vackra husen med de stora fönsteran. Området har också många caféer och restauranger och när man strosar längs vattnet är det mysigt att stanna till och ta en fika. Men det är hög ljudvolym. Lastbilar och tunnelbanan susar hela tiden över Manhattan <bridge och det låter mycket.

 

Dumbo Brooklyn heights Manhattan skyline
Området Dumbo i Brooklyn, precis vid Brooklyn Bridge

Om man fortsätter att promenera längs vattnet västerut och sedan söderut kommer man till Brooklyn Bridge Park och sedan till Brooklyn Heights promenad. En härlig kuststräcka som har ett gångstråk precis vid vid vattnet. Är man sugen på att fotografera Manhattan Skyline och Brooklyn Bridge  är Brooklyn Heighs det perfekta stället med bra vy. Vinklar man kameran lite österut får man även med Frihetsgudinnan.

Jag och Matilda tog den här promenaden en kväll från klockan 18 och framåt. Solen började gå ner och ett rött sken sänkte sig över hela staden. Så galet vackert med hela stadssiluetten och ljusskenet bakom.

 

Dumbo Brooklyn heights Manhattan skyline
Manhattans Skyline och Frihetsgudinnan precis innan solen går ner.

Manhattan i mörker

Att se mörkret sänka sig över Manhattan är häftigt. Alla de mörka byggnaderna med ljusen i fönsteran som lyser. Är man i New York och har tiden tycker jag verkligen att man ska ta sig över till Brooklyn för att se Manhattan i solnedgång och mörket. Det är riktigt läckert.

Vi satt och väntade och såg hur lamporna i fönsterna blev mer och mer framträdande och det var en mäktig känsla. Brooklyn Bridge är vackert pyntad med lampor och även den så vacker. Den här kvällen önskade jag verkligen att jag hade tagit mig besväret och kånkat med mig ett stativ till kameran från Sverige. Men det hade jag ju inte… Så det fick bli lite skakiga bilder :o).

Dumbo Brooklyn heights Manhattan skyline
Manhattans Skyline i mörkret.
Dumbo Brooklyn heights Manhattan skyline
Manhattans Skyline och Brooklyn Bridge

Pier 2- Roller Rink

Pier 2 har förvandlats till ett ställe där ungdomar samlas och kan hänga lite tillsammans. Där finns en rullskridskorrink, men även pingisbord och tennisbanor. Så häftigt att de på en gammal pir, där det fanns oanvänd yta har skapat aktiviteter som lockar ungdomarna så att de har lite meningsfull sysselsättning. Det var riktigt roligt att se det lysa från piren som faktiskt har bästa utsikt över Manhattan.

Efter att vi hade sett mörkret sänka sig över Manhattan och fotograferat lite tog vi den smala gångbron som går från gångstråket Brooklyn Heights Promenade vid vattnet och upp över Brooklyn Hights. Det är en fin gångbro som de har byggt. Man har bra utsikt och kan se alla de nya husen och trädgårdarna i Brooklyn Heights. Men det gör lite ont i hjärtat faktiskt. Alla de gamla vackra husen är borta och nya moderna har byggts upp i stället. Området där så många homosexuella samlades i mitten på 1900-talet för att få känna en gemenskap och trygghet är borta och utbytta mot moderna byggnader. Byggnader som jag dessvärre inte förknippar med Brooklyn. Men om vi ser tiden an, så är det nog så här större delar av Brooklyn kommer att se ut i framtiden….

Dumbo Brooklyn heights Manhattan skyline
Manhattans skyline och fotboll och tennisplanerna på Brooklyn-sidan.

Läs mer om Brooklyn

 

You may also like

Kommentera