Djurparken Givskud zoo på Jylland, Danmark

givskud zoo jylland

Djurparken Givskud zoo på Jylland, Danmark

Sista inlägget och sista bilderna från vår semester med barnen i Danmark, Jylland. Lite sent, men minneskortet strulade och jag fick inte in bilderna i bildbehandlingsprogrammet. Men skam dem som ger sig. Efter en hel del försök och ganska många knorr från mig gick det.

Givskud zoo utanför Århus var det!

Egentligen är jag lite skeptiskt till zoo och djurparker, och lite rädd för att djuren inte ska ha det bra. Men den här djurparken, Givskud zoo på Jylland var så fantastiskt välskött och det fanns stora ytor för djuren. Jag hade hört väldigt gott om den och därför valde vi ändå att besöka de. Jag låter bilderna tala lite för sig själva, men jag måste flika in med att de små gorillaungarna var helt otroligt söta. Mammorna slängde med dem, bar och vaggade. Väldigt mänskligt samtidigt som de i nästa sekund slängde ungen på ryggen för att jaga ett äpple.

Att åka buss genom savannen

Många djur fick vi gå och hälsa på utanför deras inhägnader, men när vi skulle träffa girafferna, zebrorna och bufflarna m.m. fick vi åka på safari genom deras hägn. Här kunde man välja på att åka med i Givskuds egna buss som körde regelbundet och gratis genom safariområdet. Eller om man hellre önskade kunde man ta sin egna bil. Vi valde att åka i bussen med tanke på att vi då kom upp lite i höjd och så skulle alla ha stor chans att se bra ut genom de stora bussfönsterna. I en personbil ser inte den som sitter i mitten så bra. Noshörningarna var ruggigt stora och såg skräckinjagande ut medan girafferna och bufflarna var härliga att titta på. Så väl de behandlade sina ungar och hjälpte dem för att de skulle kunna följa med flocken.
I ett annat stort hägn bodde lejonen. Även genom detta åkte vi Givskuds egna buss. Väldigt häftig och mäktig känsla att se lejonen ströva fritt intill bussen.
I ett lite mindre hägn fanns det fyra elefanter som alla var i fyrtioårsåldern. En av dem hade en kär läderkula som den kånkade med sig hela dagen. När det var dags att gå in för natten tog den självklart med sig den in. Djurskötaren som berättade detta berättade även att bollen var en trygghet för denna elefant som haft den med sig i många, många år…
Ja, vi hade en mycket härlig dag på Givskuds zoo. Det fanns otroligt många djur att kika på och jag fotade vara en bråkdel av dem. Hela dagen hade vi strålande sol och varmt men tio minuter efter att vi lämnat parken och satt oss i bilen kom ett skyfall. Det regnade så vi knappt kunde köra och blixten slog ner flera gånger om, men täta och kraftiga nerslag. Men då var vi ändå på hemväg så det kändes mest bara imponerande…
Djurparken Givskud zoo på Jylland denmark jylland barnsemester fotografera djur elefant zebra giraff gorilla

 

Djurparken Givskud zoo på Jylland

Djurparken Givskud zoo på Jylland
Djurparken Givskud zoo på Jylland

 

You may also like

Kommentera