Disneystaden Celebration i Florida – En av USA:s 10 finaste städer….

celebration florida

Disneystaden Celebration och dess underbara arkitektur

Här kommer ett helt gäng med bilder från staden Celebration. En stad som skapades av Walt Disney 1994 och skulle bli den riktiga Disneystaden. Låter lite galet… Men från att platsen inte innehöll någonting byggde Walt Disney upp ett helt samhälle med infrastruktur som skolor, sjukhus, brandstation m.m. Det enda man inte byggde var kyrkor, istället lämnade man plats för att det skulle kunna byggas senare beroende på vad människorna önskade. Målet var att bygga ”den amerikanska drömmen”. Här skulle alla kunna leva säkert och tryggt, inget ont skulle kunna hända och allt skulle naturligtvis vara väldigt vackert. I husen som är byggda i gammal stil finns toppmodern teknik, men allt är hårt reglerat med regler om hur det får se ut och vad man får göra.

Fria vilda alligatorer

Vi besökte Celebration- denna vackra stad. Promenerade ett varv runt sjön och där fick vi se väldigt mycket djur. Allt från fåglar och ödlor till raccons och alligatorer. När vi strosade runt promenadstigen runt sjön stod vi plötsligt två meter ifrån en liten alligator som låg fritt i vattnet. Kändes lite läskigt faktiskt. En man gick fram till alligatorn och skulle ta den i svansen. Enligt hans dotter var han van vid krokodiler och han hade ”koll på läget”. Krokodilen spratt till och så simmade den rakt ut i sjön innan mannen ens hann fram till den. Mannen blev dessutom ganska skrapsen och spratt till värre än krokodilen. Så vete katten om han var så alligatorvan. Jag tyckte nog mest att han betedde sig dumt. Bättre att låta de här vilda och faktiskt farliga djuren vara ifred. Under tiden vi var i Orlando sköt de en jättealligator på en farm. När de hängde upp den och mätte den var den drygt 5 meter. Galet! Tänk att hamna öga mot öga mot en sådan! Och när vi precis kommit hem från vår semester rapporterades det att en liten tvåårig pojke hade vadat i kanten av en sjö i Orlando. Plötsligt hade en alligator kommit, tagit pojken och dragit ut honom i vattnet. Dagen efter hittade de rester av den stackars pojken. Så jag tror nog att man inte ska vara för nonchalant när det gäller de här stora och vilda djuren.
 Massa, massa bilder… Men staden var väldigt fin som sagt.
 disneystaden celebration i florida gammaldags amerikanska arkitektur med verandor porch disneystaden celebration i florida gammaldags amerikanska arkitektur med verandor porch disneystaden celebration i florida gammaldags amerikanska arkitektur med verandor porch disneystaden celebration i florida gammaldags amerikanska arkitektur med verandor porch disneystaden celebration i florida gammaldags amerikanska arkitektur med verandor porch disneystaden celebration i florida gammaldags amerikanska arkitektur med verandor porch disneystaden celebration i florida gammaldags amerikanska arkitektur med verandor porch disneystaden celebration i florida gammaldags amerikanska arkitektur med verandor porch disneystaden celebration i florida gammaldags amerikanska arkitektur med verandor porch disneystaden celebration i florida gammaldags amerikanska arkitektur med verandor porch disneystaden celebration i florida gammaldags amerikanska arkitektur med verandor porch disneystaden celebration i florida gammaldags amerikanska arkitektur med verandor porch disneystaden celebration i florida gammaldags amerikanska arkitektur med verandor porch disneystaden celebration i florida gammaldags amerikanska arkitektur med verandor porch

 

You may also like

Kommentera