Dinosaur restaurant in Brooklyn – rubbed and smoked ribs…

Dinosaur restaurant in Brooklyn

När man är i USA är det ett måste att besöka en barbecue-restaurang. När jag satt och sökte runt på matställen på TripAdvisor hittade jag Dinosaur Bar-B-Que i Brooklyn. De hade fått väldigt goda rekommendationer och maten på bilderna som gästerna hade lagt upp såg väldigt god ut. Att Dinosar bara låg en kvarts promenadväg från vårt boende avgjorde saken. Vi ville definitivt besöka barneque-restaurangen.

Eftersom det var lördag klickade jag mig in för att boka ett bord. Tänkte att det kanske var mycket folk då… Och ja! Det var det verkligen. Jag knep sista bordet för kvällen och det var ledigt vid 20.00, lite senare än vi hade tänkt, men vi tog det. Tur var det för väl vid restaurangen var det lång kö innanför dörren som väntade på att bord skulle bli lediga. Denna kväll hade de även ett live-band som var riktigt bra och som förhöjde stämningen i den ganska råa lokalen .

Dinosaur restaurant brooklyn

Dinosaur restaurant brooklyn

Dinosaur restaurant brooklyn

Maten då?

Ja, maten då? Jag förstår att folk stod i kö för att vänta på bord för att få äta the rubbed and slow smoked robs. Vi valde att äta en ”sweatheart-plate”. Den bestod av 14 revben som blivit gnuggade med kryddor och sedan rökts sakta och cornbread. Till detta fick vi välja två tillbehör var och då valde jag pommes och coleslaw medan Matilda valde pommes och mac and cheese.

Priserna var bra och drinkarna stora ;o). Ibland är det synd att man inte orkar äta och dricka mer än man gör. Om vi inte hade velat åka omkring och uppleva mer i NYC hade vi troligtvis valt att äta på Dinosaur restaurant varje kväll.

 

Dinosaur restaurant brooklyn
Maten… ser ni!!??

 

Toaletterna

Toaletterna gick i samma stil som öbringa Dinosaur Restaurant. Råa, lite slitna och med grova material. Men de var fräscha och väl påfyllda med förbrukningsmaterial

 

Dinosaur restaurant brooklyn
Till och med toaletterna var en upplevelse…

 

Fire department, squad 1 in Brooklyn

När vi gick hem tog vi en annan väg och av en slump råkade vi gå förbi brandstationen i Brooklyn. Plötsligt förtigs vår sinnesstämning lite. Ovanför ena porten satt det en minnesskylt med texten ”we will never forget them”. Ett minne av alla dem som inte kom hem efter att ha åkt för att utföra sitt arbete den där dagen när World Trade Center föll offer för terrorismen. Squad 1 i Brooklyn var en av de första trupperna som var på plats och även en av de som förlorade flest brandmän. Så fruktansvärt..

fire department in brooklyn squad 1

 

Mer om NYC

 

You may also like

Kommentera