Det här med adventskalender…?

Första advent närmar sig och det är verkligen dags att börja förbereda om barnen ska ha någon adventskalender i år. Tidigare år har barnen fått varsin julklapp varje dag fram till jul, bara något litet.

I fjol exempelvis fick Matilda ett 125 bitars pussel som jag hade delat upp i 24 paket och så fick hon några pusselbitar varje dag. Elis fick Lego ur en av deras adventskalendrar, men även där hade jag plockat ur de små legosatserna och svept in i varsitt paket.

Frågan är då hur jag ska göra i år??!! I år är det tre små barn som i sådana fall vill ha paket och det lockar mig inte riktigt att hitta på 72 stycken paket. Maken tycker att vi ska strunta i det helt… Eller om vi ska göra något, kanske slå in tjugofyra stycken paket och så får barnen ett var tredje dag. Vi har tjugofyra stycken strumpor som hänger på ett snöre så i sådana fall skulle de kunna turas om att plocka paket från den.

Tanken om att beställa något ”färdigt” och sedan bara plocka ur kalendern och slå in är VÄLDIGT lockande!! Jag har varit inne på lekmer.se för att kika och de har flera sorters kalendrar som skulle kunna passa mina barn. Elis gillar både PetShops och Lego, Matilda PetShops och My little pony. Ture vet jag nog inte riktigt ;o).

Hur brukar ni göra?? Och hur ska ni göra i år??

Kalendrarna i bilden nedan hittar du på Lekmer.se. Klicka HÄR om du vill kika :o).

lekmer, lek mer, adventskalender, adventskalender varje dag, små paket till adventskalender, adventskalender varje dag, my little pony, PetShops, Ledo adventskalender

You may also like

4 comments

  1. Min mamma som alltid gör såna kalendrar varje år till barnen har för andra året i rad köpt färdiga kalendrar som hon ska plocka ut och slå in! Super tycker både hon och barnen! Ella ska få Petshop (såklart..) och Alvin lego! De blir ju liksom nåt å leka med/bygga ihop varje dag.. Kör på de!

Kommentera