Den 26 juni 2007 minns jag väl…

Jag hade gått över beräknat förlossningsdatum med gott och väl en vecka, hade haft regelbundna värkar var femte minut nattetid de sista veckorna och var allmänt fet, trött och vätskefylld. Hade packat den omtalade BB-väskan, gjort ett par hinnsvepningar och slutligen fått en tid den 27:e för bedömning.

Dagen efter var väl planerad. Först skulle Lars något ärende och jag skulle besiktiga bilen. Därefter skulle vi lämna Matilda och Cisco hos svärisarna för att åka till förlossningen klockan 11.00. När jag och Lars pratades vid natten innan vi åkte in minns jag att jag kände mig aningens desperat och om de inte tänkte starta upp förlossningen tänkte jag minsann stanna kvar tills de gjorde det… Snacka om att peppa och trigga sig själv. Dessutom hade jag en liten inre plan om att föda snabbt och sedan dra hem för den 29:e skulle Tildan fylla 3år och detta hade hon pratat och shåsat upp rejält! Hon hade en plan om princesskrona och tårta och så att farmor skulle komma. Och inte ville jag förstöra dessa planer för min lilla tjej…

Det gick enligt planen! Vid 14 tog de hål på fosterhinnorna så att vattnet gick och vid 16 föddes vår lillebror som skulle komma att bli namnlös en hel månad innan vi bestämt oss. Vid elvasnåret den 28:e åkte vi hem och bakade tårta åt den blivande treåringen som stolt och glad firades på sin födelsedag.

Och imorgon är det alltså fem år sedan… 5 år med vår glada, pigga, kluriga och kunniga lille kille. Mest av allt önskar han sig ett Nintendo DS, en bästa kompis och så oboy till frukost. Det är så underbart att få dela vardagen med den här lille killen!!

Grattis vår Elis!


[Bloggat från mobilen]

You may also like

4 comments

Kommentera