Dagens omelett med hemgjord majonäs

Idag kör vi lite vab och ögoninflammation på minstingen i huset. Han har sannerligen varit väldigt lättvabbad då han har roat sig bra med sina saker. Vid ett par tillfällen har han varit spårlöst försvunnen, men då har jag hört ett litet plingande från soffan eller vår dubbelsäng. När jag gått för att kika har vår lille kille suttit under ett täcke eller en filt med ds:et under och spelat för fullt. Jag har fått mig ett par goa skratt när jag sett den här lilla skapelsen i soffan :o). 
Jag har tidigare skrivit en del om Åse Falkmans LCHF bok (mest på Instagram tror jag). Den är fantastisk!! Har ni inte den, så köp den. Jag har inte främst köpt den för att gå ner i vikt utan för att hitta tillbaka lite till glädjen i att laga mat.
Idag gjorde jag och Ture en vanlig omelett till lunch. Så blandade jag Åses hemgjorda majonäs med lite creme fraiche och toppade med lite tomater. Jättegott verkligen. Saknades bara lite röd kaviar (rom) så hade lyxkänslan infunnit sig ;o). 
Vill du göra Åses majonäs. Se till att alla råvoror antingen är kylskåpskalla eller rumstempererade. 
Lägg sedan i en skål:
  • 2 dl neutral rapsolja
  • 1 helt ägg
  • 1 tsk dijonsenap
  • 1 msk pressad citron
  • salt och peppar efter smak. 

Sätt sedan ner stavmixern och kör i några sekunder. Superlätt och så väldigt gott!
Åse falkman lchf lunch lchf lunch 56 kilo Dagens omelett med hemgjord majonäs

You may also like

Kommentera