City Island i Bronx med alla dess skaldjursrestauranger

City Island i Bronx med alla dess skaldjursrestauranger

City Island i Bronx med alla dess skaldjursrestauranger

Vi hade hört talas om den lilla ön City Island ovanför Bronx och att de hade fantastiska skaldjursrestauranger. Det skulle även finnas strand och badmöjligheter på ön… Så vi hoppade på tunnelbana 6 och åkte upp till slutstationen i Bronx som heter Pelham Bay Park. Där bytte vi till buss Bx29 (samma Metrocard som till tunnelbanan fungerade) och åkte ca 10 innan vi körde över till City Island.

Halva upplevelsen med att åka till City Island var resan upp. Att se människorna, fattigdomen och de olika sätten att hävda sin identitet på. Vi såg tanter i sjuttioårsåldern med hela håret inflätat i roccai-pärlor och så allt detta uppsatt på huvudet. Vi såg munnar fulla av guldtänder och andra som knappt hade kläder som hängde ihop eller tänder i mun. Vilka människoöden! Att sitta och ta in alla dessa människor och tänka; hur har de det egentligen… Barnen som blev åthysta att sitta still och tiga trots att de redan gjorde det. Smutsen, skammen…

city island bronx skaldjur äta strand bada

Härlig strandremsa

City Island som ö

Vi åkte busse så långt den gick på den lilla ön City Island och hoppade av längst ner i söder. Ön består i princip av ett huvudstråk som heter City Island Avenue och så går det lite vägar ner mot havet från Avenuen. Ön är riktigt liten, bara ett par kilometer lång ;o).

Längst ner i söder där vi hoppade av landade våra blickar på flera stora skaldjursrestauranger med väldigt stora uteserveringar. Eftersom vi var här en vardag var det ganska glest med människor med de som satt där och mumsade hade galet stora och läckra portioner framför sig. Jag tror inte att jag hade orkat att äta mer än max en halv portion. Nedanför restaurangerna låg en liten stenig strand och så kunde vi njuta av alla båtarna utanför.

Eftersom det var lite svalare den dagen vi besökte City Island badade vi inte och därför j´kan jag dessvärre inte svara på hur stranden och bottnen var.

city island bronx skaldjur äta strand bada
City Island Avenue
city island bronx skaldjur äta strand bada
Trefilig väg på Avenuen med Fire lane i mitten

City Island i Bronx och alla dess skaldjursrestauranger

Dead end

Ja, ”Dead end” stod det på så gott som varje väg som ledde bort från huvudstråket. Alla ledde de ner till vattnet och en liten brygga eller strandremsa, sen var det slut.

Vi strosade lite fram och tillbaka. Njöt av de vackra husen… flamsade lite och hade en härlig förmiddag. Sedan gick vi och lunchade på City Island Diner. Mer om den här lilla lokala syltan kan ni läsa i ett annat blogginlägg ;o).

Läs mer:

You may also like

Kommentera