Chokladmoussetårta till efterrätt på nyårsafton

Chokladmoussetårta till efterrätt på nyårsafton moussetårta, chokladmousse,  efterrätt, efterrätt till nyår, trerätters meny, bjudmiddag

Chokladmoussetårta till efterrätt på nyårsafton

Nyårsafton har passerat. Vi hade en mycket trevlig afton som startade 17.00 och som slutade strax innan 05 på morgonen. Barnen höll sig vakna till klockan var tre och de var mycket nöjda med kvällen. De lekte, myste och tittade på film. Härligt nu när Matila och Elis börjar bli lite större och kan leka fint och klara sig hyffsat så att man får lite tid till att prata ochumgås när vi har gäster hemma. Tyvärr kom dimman en timma innan tolvslaget och raketerna var verkligen en besvikelse i år. Vi såg inte mycket av dem.
Idag har vi varit trötta. Riktigt trötta. Som den pedagogiska moder jag är har barnen blivit matade med tv, nintendo ds och film. Det känns lite som att 1 januari är en riktig soffpotatisdag i de flesta familjer. Bara ligga och götts sig hela dagen. Dessutom avslutades dagen med hämtpizza… En klassiker i var, varannat hushåll på nyårsdagen.
God fortsättning på det nya året!! Hoppas att det blir ett toppenår för oss alla.

Recept på chokladmoussetårtan

1. Baka en kladdkakebotten och låt svalna. HÄR hittar du recept på kladdkakebotten. Om du vill piffa till kladdkakebottnen stoppar du lite krossad mintdajm i smeten eller kanske någon dumlekola eller aftereight.
2. Gör moussen enligt nedan beskrivning och lägg den på kladdkakebottnen medan kladdkaka fortfarande är kvar i springformen. Låt moussen stelna minst två timmar i kylskåp innan du lossar på kanten.
3. Om du vill förbereda tårtan dagen innan går det jättebra. Det fungerar även fint att frysa tårtan om du vill göra den lite längre i förväg.

Chokladmousse

  • Vispa upp 4 dl grädde.
  • Blanda 350 gr Philadelphiaost och 2 dl strösocker.
  • Smält försiktigt 200gr ljus- och 200gr mörk choklad i en gryta på låg värme.
  • Rör försiktigt ihop allt och bred över kladdkakebottnen.

You may also like

2 comments

Kommentera