Serietips- #OneChicago – Chicago PD, Chicago Fire, Chicago Med & Chicago Justice

Serietips- #OneChicago - Chicago PD, Chicago Fire, Chicago Med & Chicago Justice

Serietips- #OneChicago – Chicago PD, Chicago Fire, Chicago Med & Chicado Justice

Jag är en riktig serieälskare och har alltid (med undantag för några år då hästar och studier upptog alla ledig tid) följt serier. Idag bjuder jag på fyra individuella serietips men som ändå är ihopkopplade. Alla utspelar sig i Chicago, är producerade av Dick Wolf och med jämna mellanrum utspelar sig crossovern mellan serierna. Det betyder att vi får följa något sorts trauma i  alla serierna, men ur olika aspekter. Jag gillar när man får se skådespelare från exempelvis Fire dyka upp i PD och vice versa.

Serierna innehåller ofta fall som löser sig under avsnittens gång. Men man får också följa karaktärerna, lära känna dem och deras relationer och bekymmer. Dock hade jag önskat att de hade bjudit liiite mer på karaktärernas privatliv. Jag älskar särskilt när vi bjuds på relationer och lite kärleksdramatik ;o).

Jag gillar också att Jay Halstead i Chicago PD har en bror Will som spelar i Chicago med,  Likaså att Gabriella Dawsson i Chicago Fire är syster till Antonio Dawsson i Chicago PD. Ibland har det även förekommit att karaktärerna har date;at mellan serierna och det gillar jag väldigt mycket. Det förekommer kärlek som jag skrev tidigare. Men ibland har jag känt att producenten dumpat många storylines lite väl snabbt. Att vi inte har fått följa historier med karaktärerna som har öppnats upp, men sedan bara försvunnit. Men trots detta rekommenderar jag Chicagoserierna!

Nu i vår har det även tillkommit Chicago Justice. I dagsläget planerar jag inte att följa denna serie, utan känner att det räcker med tre delar. Men vi får se…

Kändisar då?

Det kryllar av dem ;o). Vad sägs om:

  • Sophia Bush i rollen som Erin Lindsey i Chicago PD. Känd från bl.a. One Tree Hill.
  • Jason Beghe som Hank Voight i Chicago PD. Spelat roller i Californication, Chicago hope, Melrose place och mycket mer.
  • Torrey DeVitto som Natalie Manning i Chicago med. Tidigare skådespelar i The Vampier diary, One Tree Hill m.m.
  • Oliver Platt som Dr Charles. Känd från bl.a. The big C.
  • Jesse Spencer som Matt Casey i Chicago Fire. Känd från House mm.
  • Taylor Kinney spelar Kelly Severide i Chicago Fire. Tillsammans med Lady Gaga och spelat i bl.a. The vampier diaries.

 

You may also like

Kommentera