Efterrätten till nyår – Cheesecake á la New York

Efterrätten till nyår – Cheesecake á la New York

På nyårsafton valde jag att baka en Cheesecake á la New York. De var enkel att göra och man kunde förbereda den i god tid eftersom den serveras kall. En väldigt smidig efterrätt med andra ord!
Här kommer receptet på cheesecaken.
Till botten och kanterna behöver du:
12 st digestivekex
75gr smör
3 msk socker
Mixa ihop de här tre ingredienserna och tryck ut i en form med löstagbar kant. Förgrädda 8 min i 175 grader.
Blanda därefter ihop och häll i det förhärdade pajskalet;
1 burk kondenserad mjölk
400 gr Philadelphiaost
3 ägg
½ dl citronsaft och rivet skal från citronen.
Grädda kakan 50 min i 150 grader.
Efterrätten till nyår - Cheesecake á la New York  á la New York kondenserad mjölk efterrätt nyår midsommar påsk

 

You may also like

1 comment

Kommentera