Byrums raukar och Byxelkrok på norra Öland.

Byrums raukar och Byxelkrok på norra Öland.Byrums raukar och Byxelkrok på norra Öland. Byrums raukar och Byxelkrok på norra Öland.

Byrums raukar och Byxelkrok på norra Öland.

Under en av våra dagar som vi spenderade på Öland passade vi på att åka norrut. Vi hade Byrums raukar som mål och vi hittade snabbt dit. Det var en varm dag så vi passade på att gå och hoppa en ganska lång bit längs kustremsan. Just det här med att hoppa och klättra på stenar är verkligen något som barnen gillar. De klättrar på och drar snabbt iväg.

Rakområdet var fint och det fanns även möjlighet att bada om man var sugen på det. Har man varit på Gotland och sett raukerna i Gamle Hamn och Langhammer så är dessa mindre i jämförelse. Men det är ända ett utflyktsmål som är kul att besöka. Vi nöjde oss med promenaden och körde sedan vidare.

Vi körde ytterligare lite mer norrut för att komma till Byxelkrok. Även där stannade vi på en kustremsa för att promenera lite och barnen började nästan omedelbart att bygga med Ölandsstenen. Tänk, denna typen av sten hade vi massor av på uppfarten vid vårt förra hus innan vi grävde upp infarten och gjorde om den. Lite nostalgi alltså :o)! För barnen var det även en aha-upplevelse att se hur dessa ”ölandsstenar” faktiskt går att bryta på Öland och sedan forslas till fastlandet där vi inte har den här typen av berggrund.

Efter en stunds lekande och staplande funderade vi på att äta på Sjöstugan där vi ätit ett par år tidigare. Men när vi kom dit kändes det ganska ofräscht och maten lockade oss inte alls. Vi googlade lite och det verkade som att maten inte längre var så bra som vi mindes den. Så istället för att gå på restaurang i Byxelkrok som vi var inställda på tog vi en tur in på den lokala Ica-butiken och handlade lite gott bröd, rostbiff och potatissallad som vi sedan gjorde lite goda mackor av och njöt av. Picknick är helt klart underskattat! Har man dessutom tre rörliga barn med sig kan jag nästan tycka att det är mer avslappnande med en picknick och sedan kunna släppa lös barnen än att tvingas be dem sitta stilla på en restaurang :o).

En härlig dag fick vi! Och vilken tur vi hade med vädret :o)

 

You may also like

Kommentera