Den lilla byn Bled och den turkosa Bledsjön

bled slovenien

Den lilla byn Bled och den turkosa Bledsjön

Om du ändå är på genomfart genom Slovenien ligger byn Bled och Bledsjön på vägen. I nordvästra delarna av Slovenien dök byn Bled upp när vi hade avverkat ett par timmar i bilen. Den låg bara fem minuter från motorvägen så det var lätt att liksom bara slinka inom. Egentligen finns det inte så mycket att göra i byn, mer än att ta en fika eller en snabblunch. Vi hade kaffet i bagaget och likaså liket kex och frallor så att ordna en fika var lärt ;o).

Men vad kan man göra i Bled då? Tja, man kan strosa lite i den lilla byn.

bled slovenien

 

Kyrkan och den lilla byn på berget

Vid byn ligger Bledsjön. Så vackert turkos är den och så kan man spana på kyrkan på andra sidan liksom byn där uppe på berget. Är man flink promenerar man såklart upp dit och njuter av utsiken. Dagen när vi körde till Bled hängde dock regnet i luften så vi var inte så sugna på att vistas utomhus mer än nödvändigt…

 

bled slovenien

bled slovenien

 

Den lilla ön i Bledsjön

Mitt i den lilla Bledsjön finns det även en liten liten ö. Visst låter det till och med som en saga när man benämner sjön som ”liten” och ön som ”liten liten” ;o). Till denna ön kan man naturligtvis bara komma med båt. Men båtar finns det gott om. Vid strandkanten kan man hyra båtar och är man inte sugen på att ro själv kan man även hyra en båt med roddare.

Jag kan tänka mig att det är härligt att ta en tur på Bledsjön soliga dagar.

 

bled slovenien

bled slovenien

 

Mer från vår roadtrip

 

You may also like

Kommentera