Brooklyn Bridge mellan Brooklyn och Lower Manhattan

restips new york, brooklyn, brooklynbridge, promeera över

Promenaden över Brooklyn Bridge

Vår första morgon här i New York vaknade vi tidigt. Inte så konstigt med tanke på tidsomställningen, men det är ganska härligt att vakna redan vid tre på morgonen och känna sig pigg och utvilad. Vi bestämde oss ganska snabbt för att ta en promenad mot Brooklyn Brigde för att kika lite och ta en frukost.

Brooklyn Bridge, Brooklyn Dumbo, Lower Manhattan
Vyn över Brooklyn Bridge och Lower Manhattan
Brooklyn Bridge, restips new york, brooklyn, brooklynbridge, promeera över
Den stora stenbron som öppnade 1883 efter 13 års byggnation. Då hade den krävt 27 mans liv.

Vi strosade lite i Brooklyn Dumbo och tog bilder och så gick vi under bron för att kunna kika lite på lower Manhattan. Från Brooklynsidan kan man se Skylinen över Manhattan superbra. Lagom avstånd med bara East River mellan så att man ser hela södra delen av Manhattan tydligt, men ändå på avstånd.

Eftersom vi gick och drog lite i Brooklyn innan vi kom till bron och började promenera på den hade solen hunnit gå upp högt och det var både stark sol och varmt att gå över. Så om ni är sugna på snygga bilder blir det definitivt tjusigast om man går tidigt på morgonen eller senare på kvällen när solen ligger lågt.

 

Att hitta upp på bron

Att komma upp på bron från Brooklynsidan är ganska dåligt skyltat faktiskt. Lite märkligt med tanke på hur glada amerikanarna är för att sätta ut skyltar annars ;o). Eftersom vi inte såg några skyltar och inte orkade leta (japp, vi är lata) frågade vi ganska omgående en tjej vi mötte. Hon visade oss då att under bron var det ett litet hål med en trappa upp mitt i en stor betongpelare. Den trappan som gömde sig där, bakom en korvgubbe, den hade vi aldrig hittat utan att ha frågat. Men det kanske finns fler vägar upp….

restips new york, brooklyn, brooklynbridge, promeera över restips new york, brooklyn, brooklynbridge, promeera över

Dagen vi gick över bron var det 30 grader varmt. Ganska varmt alltså. Bron är indelat i en gångbana till vänster och en cykelbana till höger. Det är ganska smala små remsor som man ska trängas på och det gäller verkligen att se upp för cyklarna kör fort! Under gångbanan ligger det sex filer för biltrafik. Så det är roligt att titta ner på dessa också.

Dagen vi gick över bron var det inte så många människor på bron. Många stannade för att ta bilder och det kändes även som att det var en del stylade fotografer där med lite modeller. Vi tyckte dock att det var så varmt så vi gick de där 1.8 kilometrarna snabbt.

Brooklyn Bridge, restips new york, brooklyn, brooklynbridge, promeera över

 

Lås fast din kärlek ;o)

Både i Brooklyn park och längs med Brooklyn Bridge hängde det galet många hänglås på sina ställen. Förälskade par som låst fast sin kärlek <3. Ganska gulligt faktiskt och tillsammans bildade de som ett konstverk. Läckert!

You may also like

Kommentera