Brenzone strand vid Garda består av stenstrand och även stenbotten.

brenzone strand garda Italien

Brenzone strand vid Garda, Italien

Kuststräckorna runt Gardasjön är otroligt fina. Det är så vackert överallt så man bara baxnar. Men en sak som man oftast luras av är stränderna. De ser så vita och mysiga ut, men det är stenar som ligger där och det är ganska hårt att trastå runt där. Även sjöbottnen består av runda stenar i varierande storlek så det gäller att ta det lite lugnt för att inte trilla i om man vill vänja sig sakta vid vattnet ;o).

Ser nu när jag tittar på bilderna ovan att kajen med båtarna och den mysiga lilla pastarestaurangen kom med två gånger. Men kika lite noggrannare på den så ser ni att det står en helt bedårande man utanför- självaste pizzabagaren. När jag stod och siktade med kameran kom han plötsligt ut och sträckte lite på ryggen, vankade lite hit och dit, sträckte lite till. Fullträff!

Att fotografera är verkligen enkelt när allt är så vackert. Titta på de blå bergen och de färgglada blommorna. Det var så fint. Det var dessutom väldigt fint att restaurangerna ofta låg två meter från vattnet. Flera restauranger vi åt på skildes endast av från stranden med en liten smal asfalterad remsa. Många kvällar satt vi så och åt vår mat samtidigt som vi blickade ut över vattnet och njöt <3.

Vid ett ställe där vi badade hittade Ture en död kräfta. Självklart blev han väldigt fäst vid den och ville absolut inte släppa dem. Men med lovord om att fotografera den gick det tillslut bra att lämna kvar den.

Om du vill se mer bilder från byn Brenzone kan du klicka HÄR så kommer du till ett inlägg där jag visar mer. Att det är mycket bilder från Brenzone beror såklart på att det var där vi yrde vår lägenhet. Så här i efterhand är jag väldigt tacksam att vi hamnade i denna lugna by och kunde ha den som utgångspunkt när vi ville göra dagsutflykter. Så lugn och härlig liten by med många fina människor. Inte alls lika mycket turister heller som i exempelvis Riva del Garda.

You may also like

Kommentera