Borgholms slott på Öland

borgholmsslott

Borgholms slott på ÖlandBorgholms slott på Öland Borgholms slott på Öland

 

Borgholms slott på Öland

Borgholms slott på Öland är ju egentligen mer en ruin än ett slott måste jag börja med att säga :o). det har brunnit ner i omgångar och numera är det bara en kvarleva sedan forna dagar. Men det är väldigt spännande att besöka ändå. Det ligger granne med Solliden så vill man besöka ett slott till har man chansen att slå två flugor i en smäll. Borgholms slott bjuder på både historik och nutida händelser.  Jag tycker att det har hänt mycket på slottet sedan vi besökte det för ett par år sedan. Det märks att Borgholms kommun arbetar med att modernisera Borgholms slott och att göra det till en nutida kulturell plats.

Vill man går det bra att installera en app och sedan få historisk guidning genom Borgholms slott. De bjuder även på en fysisk guide vid vissa tidpunkter och även en guideur för barnen om man är sugen på det. Vi valde att strosa fritt och njuta av slottet och omgivningen. Vi kikade runt i de mäktiga och gigantiska ruinerna. Ganska fascinerande att man faktiskt bodde så här stort förr i tiden när man inte hade någon modern uppvärmning. Det lär ha varit kalla vintrar även om de eldade friskt. Ja, detta är min första och spontanaste tanke när jag besöker slottet. Vi var även uppe i slottet och kikade ut. Där kunde vi konstatera att med den fantastiska utsikten var det lätt att se fienderna på håll och även att försvara sig mot dem när de närmade sig.

Vi passade även på att besöka konstutställningen och rummet där alla minnestavlorna från artisterna som har uppträtt på slottet hänger. Jag har aldrig varit på en konsert på Borgholms slottsgård, men jag kan föreställa mig att det måste vara en härlig upplevelse. Att njuta på musiken i den här vackra miljön med fantastisk akustik.

Vidare lekte barnen på den lilla lekytan de arrangerat uppe vid fiket och killarna provade straffstocken.

Vill du kika mer på Borgholms slotts hemsida ska du klicka HÄR.

You may also like

1 comment

Kommentera