Borgholm och Köpingsvik

Borgholm och Köpingsvik Borgholm och Köpingsvik

 

Borgholm och Köpingsvik

Köpingsvik och Gamla Bryggeriet

Vi valde att bo på Gamla Bryggeriet i Köpingsvik. Detta boende har rum utspridda i olika byggnader på tomten och så har de frukostservering med både inomhusplatser och kafémöbler i trädgården. De hade även en liten mysig restaurang öppen under kvällstid och om man inte var sugen på att äta mat fanns det möjlighet att bara ta ett glas vin i den härliga trädgården. Frukosten tyckte jag var lite si så där. Tråkigt utbud med lättmargarin och lättprodukter. De hade även mycket varor från Icas sortiment som ju har bättre priser, men här hemma försöker vi att bojkotta Icas produkter som oftast är producerade i andra länder. Istället försöker vi att handla närodlat och svenskproducerat för att stödja svenska bönder. Men Gamla bryggeriets tomt var väldigt härlig och läget i Köpingsvik var perfekt! Boendet hade gratis parkering och tvärs över gatan låg Köpingsviks camping och strand. Dit gick vi ett par gånger för att bada. Så underbart härlig strand med långgrunt vatten och lång badbrygga. Köpingsviks strand har även ett café där man kan äta om man vill eller bara sitta ner och dricka något gott. Vill ni kika in hos Gamla Bryggeriet i Köpingsvik ska ni klicka HÄR så kommer ni till deras sida.

En kväll passade vi även på att promenera gatan uppåt i Köpingsvik för att hamna på Bykrogen. Där åt vi galet god italiensk pizza. Vi såg också lite sent att de serverade kött som stektes vid bordet på en het granitplatta. Så galet gott såg det ut och jag blev nästan lite stressad när bordsgrannarna lät nötköttet ligga länge på stenen ;o). Nötkött vill jag ha rött, inte genomstekt.

Borgholm

Självklart passade vi även på att åka in till Borgholm när vi var på Öland. Vi funderade på att äta på Strands som jag brukar gilla, men så valde vi ett nyöppnat ställe precis vid kajen som serverade jättegoda burgare och pulld pork-rätter. Jag inser att jag inte fotograferat någon mat över huvud taget och det är verkligen en miss!

Efter maten strosade vi en runda längs vattnet och så tog vi en runda upp mot centrum för att låta barnen fånga lite Pokemons och snurra på lite Pokestops. En härlig ljum kväll där vi även fick se solen gå ner :o).

You may also like

Kommentera