Bergen bagels i Brooklyn- prisbelönt konditori och bästa fikan!!

brooklyn bagels bästa fika matsäcken

Bergen bagels, Brooklyn- prisbelönt konditori och bästa fikan!

Bergen bagels i Brooklyn – prisbelönt konditori och bästa fikan! Vi blev tipsade om det här lilla ”hålet i väggen” och de hade grymt goda bagels!

Bara ett kvarter bort från vårt boende i hörnet mellan Bergen street och Flatbush Avenue låg det här lilla hålet i väggen. Det var kö långt ut på gatan och den första dagen när vi tänkte handla lite fika att äta på tunnelbanan funderade vi på om vi orkade gå in här och ställa oss i kön. Men så tänkte vi att det fanns säkert en anledning till att det var så mycket folk här denna tidiga morgon.

Vi knölade oss in och ställde oss i en lång kö som ringlade sig förbi alla bagels, creamcheese, muffins m.m. Det var högt tempo bakom disken och de som arbetade här jobbade snabbt undan kön.

Så var det vår tur att beställa. Vi valde vanliga enkla bagels med sesamfrön på. De fyllde vi med naturell creamcheese, skinka och tomat. Skinkan skivade de upp medan vi väntade och de var verkligen generösa med den! Så packade de in dem i papper och delade dem på mitten för att vi enkelt skulle kunna äta dem på vägen.

bergen bagels brooklyn bästa fika matsäcken

Alla de goda bagelsen

brooklyn bagels bästa fika matsäcken
Det fanns ett par olika cremcheese att välja på…

Bakverken

Den där första dagen vi besökte Bergen Bagels kunde vi inte motstå de gigantiska amerikanska muffinsen. Vi valde ett par med Choklatechips i och herregud…!! Dessa passade vi på att äta vid Bethesda Fountain och de var himmelskt goda. Så sakliga och smaskiga. De var också sjukt stora. Ungefär som 7-8 vanliga muffins som man bakar hemma…

Under ett par andra dagar (och med oss som fika till flygplatsen) när vi köpt med oss fika från Bergen bagels hann vi även smaka Blueberry muffins och en annan platt sorts chokladkaka som även de var galet goda. Men dessa valde vi att bara köpa en av och dela ;o).

 

brooklyn bagels bästa fika matsäcken
Choklatechip muffins.
brooklyn bagels bästa fika matsäcken
Kolla in lagret med skinka ;o)!!

 

Fler matupplevelser i Brooklyn och NYC;

 

You may also like

Kommentera