Båttaxi till den lilla ön Otoc Levan utanför Liznjan för en heldag

Båttaxi till den lilla ön Otoc Levan utanför Liznjan för en heldag

Hur jag fick tipset om den lilla ön Otoc Levan utanför Liznjan minns jag inte. Det känns som att jag pratat med någon som varit där, men jag minns inte vem. Hur vi skulle ta oss dit var också lite osäkert, men jag satte en nål i Google Maps och så körde vi mot kusten.

Som vanligt trevade Lars lite på mitt lokalsinne… Var detta verkligen rätt väg…? Och som vanligt kändes det om att ”nja, jag hade nog inte riktigt koll”. Men det borde ju lösa sig. Det brukar det ju liksom göra även om jag inte har så bra koll.

Och ja, plötsligt efter att ha kört på en liten skumpig grusväg började det dyka upp skyltar om båttaxi till Otoc Levan. Kändes gött för självförtroendet ;o).

Båttaxin

Vi parkerade bilen strax före en annan bil och även detta kändes lite skönt. Vi var alltså inte ensamma om att vilja åka över till ön. Det kändes ju annars väldigt ensligt och än en gång tvekade jag lite på hur bra koll jag egentligen hade. Gick båttaxin varje dag? Var det speciella tider som gällde?

Hur som traskade vi genom det lilla taxiskjulet och ner på bryggan där texten ”Välkommen” var ingjutet i bryggan.

 

 

Efter att ha väntat i bara ett par minuter dyker en liten båt upp. Ungefär här förstår vi även att de andra som ska ut till ön jobbar på en av restaurangerna där och med sig har de stora säckar med mat.

Vi hoppar i både och betalar cirka sextio svenska kronor för överfarten som gäller både tur och retur. Vår chaufför säger även på knacklig engelska att vi kan ringa honom när som helst under dagen så kör han oss tillbaka.

 

 

Vit strand med vasstak och mexicokänslor

Ture fiskar eremitkräftor i timmar… Vår lilla djurvän. Han är så snäll mot alla- både djur och människor.

Stranden är vit och vassparasollen över solsängarna och över restaurangerna får en att tänka på Mexico.  Här är varmt, men tack och lov ligger det ett tjockt molntäcke över himlen. Det skyddar för solens strålar och det känns behagligt.

Framåt eftermiddagen börjar molnen att skingra sig och ön blir som en liten gryta. Efter timmar av sol och bad känner vi att det är dags att börja packa ihop.

 

Ön Otoc Levan utanför Liznjan

Ön Otoc Levan utanför Liznjan

Ön Otoc Levan utanför Liznjan

Hemfärden

Med alla badsaker packade drar vi oss ner mot stranden. Vi spanar lite efter vår båttaxichaufför som körde oss över. Och som på beställning står han nere vid bryggan och lastar av förnödenheter. Vi traskar ner och berättar att vi är redo att åka över. -Ok, säger han och knappt förståeligt förklarar han att hans kompis kan köra över oss. Det nappar vi på och så får vi kliva ner i en annan båt för att korsa det turkosa vattnet.

Solen steker nu på oss. Molntäcket på himlen är helt borta det är så galet varmt. Vi valde verkligen att packa ihop oss och bege oss hemåt i rätt tid. När vi kommer till bilen visar termometern fyrtio grader och innan AC:n kickar in känns det som att vi kommer kokas till döds i bilen.

Men vilken härlig dag!!

Ön Otoc Levan utanför Liznjan

Ön Otoc Levan utanför Liznjan

Mer från vår roadtrip

You may also like

Kommentera