Barntavla med vimplar på till barnrummet

Ture har ännu inte haft någon tavla med hans födelseuppgifter på (Klicka HÄR så får du se Elis tavla och HÄR för att se Matildas). Inte heller någon annan tavla. Anledningen till detta har varit att han bokstavligen har klättrat på väggarna och att det inte har fungerat. Så hittills har han haft lite tygklädda canvastavlor med Pippi Långstrump och andra tyger.

Men nu! I förra veckan fick han minsann både en tavla med vimplar på där alla hans födelseuppgifter står på och så en tavla med svenska djur och fåglar på. Elis och Ture stod länge och kikade, läste…. förundrades. Jag gillar att det står djurens namn under de olika arterna. Sedan pratade de en hel massa om Snick och Snack och de andra figurerna från kungaskogen (Det finns en bok som heter Snick och Snack och som handlar om en Ekorre och Igelkott och alla deras kompisar. Tures avdelning arbetar mycket med denna boken och sociala relationer och vår lite Ture är snudd på besatt av alla figurerna…).

Jag har även en tavla med de svenska träden, fiskarna och insekterna på och jag tycker att det hade varit roligt att få upp dem någonstans. Väcka lite nyfikenhet hos barnen och få dem att intressera sig och lära sig olika arter utan att de tänker så mycket på det. Kanske sprida ut dem lite i barnrummen?

PS. Det är skruttkvalité på fotona. Men det är så mörkt och svårt att fota inomhus på vintern tycker jag….

barntavla med vimplar och födelseuppgifter namntavla barnrum tavla vikt och längd doptavla lars klinting fiskar träd fåglar djur fåglar

 

You may also like

2 comments

  1. Vilket bra tips! Vår lille Frej har heller inte fått någon tavla ännu, han är bara två månader, men det hade varit kul att fixa lite och ge honom något liknande.

Kommentera