Barn för en dag på nöjesfältet Hansapark utanför Lubeck

Barn för en dag på nöjesfältet Hansapark utanför Lubeck

Barn för en dag på nöjesfältet Hansapark utanför Lubeck

Sista dagen på vår drygt tre veckor långa roadtrip hade vi planerat att tillbringa på nöjesfältet Hansapark. En nöjespark med en hel del åkattraktioner lite norr om Lubeck i norra Tyskland. Hela natten vräkte regnet ner. Det liksom regnade inte så där vanligt, utan det regnade så det ven i träden och piskade mot fönster och gator. Att det sedan inte hade regnat på drygt en månad i Sverige gjorde att vårt regn i Lubeck (bara andra sidan sundet om Sverige) kändes ganska komiskt. När man ska gå på nöjesfält vill man ju inte ha ösregn.

På morgonen tog vi det lugnt, åt frukost och packade om lite. Svårt att avgöra vad vi skulle ha på oss på nöjesfältet då vi dels hade vant oss vid soligt sommarväder och 30 grader. Nu regnade det och var lite halvsvalt. Så en tidig morgon och att vara först i kön blev det inte tack vare regnet. Men strax innan kl 10 var vi på plats.

 

Mannen i luckan på nöjesfältet Hansapark såg allmänt förvirrad ut och tyckte nog lite att vi var väldigt krävande när vi lämnade fram en rabattkupong. Han kunde inte engelska och vår tyska är ganska begränsad. Men efter att han använt sig av någon översättningsapp i telefonen  kunde vi använda rabatten vi fått av Brobizz (Hela 40 % rabatt för fem personer!! Dagens tips alltså.) och kom in i parken.

 

Barn för en dag på nöjesfältet Hansapark utanför Lubeck

 

Parken

Det är fina miljöer uppbyggda och man kan strosa och titta på både fina medeltida miljöer, liksom cowboybyar och indianbyar. Detta var dock inte det som vår familj hade störst fokus på denna dag. Här var siktet inställt på att åka!!

 

Barn för en dag på nöjesfältet Hansapark utanför Lubeck
Aldrig mer…

 

Berg och dal-banor

Vid första attraktionen vi tänkte hoppa upp i blev det tvärstopp. Jag hade inte tänkt alls när vi klädde oss tydligen och tänkte nu hoppa upp i en åkattraktion i sandaler utan rem om hälen. Det godtogs inte. Så medan Lars gick och hämtade gympadojjor till mig ställde vi oss i kö till en av de större berg och dal-banorna. Medan vi stod i kö passerade vi lite läskiga figurer samtidigt som en kuslig röst försökte att skrämma upp oss på tyska. När man inte förstår ett ord tyska blir det nästan lite komiskt. Men barnen tyckte det var ok.

Sedan hamnade jag och alla tre barnen i samma rad i vagnen och så åkte vi iväg. Herre min skapare alltså!! Jag har alltid älskat att åka karuseller och berg och dal-banor. Men jag tror att jag har blivit för gammal. Under nästan hela åkturen pressade jag huvudet mot bygeln som höll mig kvar, djupandades och upprepade som i ett mantra ”det är snart över, det är snart över”. Jag var alltså skiträdd! Dessutom kände jag hur migränen slog till redan under åkturen.

Lyriska barn och en tagen mamma kom dock välbevarande ner…

 

Barn för en dag på nöjesfältet Hansapark utanför Lubeck
En liten lugnare, trevligare attraktion…

Barn för en dag på nöjesfältet Hansapark utanför Lubeck

 

Och så ytterligare ett misstag

Så hade vi klockan. Denna tyckte jag såg väldigt lättsam och trevlig ut. Tyckte absolut att pojkarna kunde åka denna. De vägrade dock… Men det stoppade inte mig. Jag kände ju att den här skulle nog vara rolig… Så jag och Matilda hoppade upp i den och tji fick jag. Fy så läbbig!! Men Matilda gillade den och sprang raka vägen upp i den igen efter att vi hade klivit ur.

Vi kunde verkligen inte klaga på långa köer i Hansapark.

 

Barn för en dag på nöjesfältet Hansapark utanför Lubeck

 

Det här om köer, attraktioner och utbud på Hansapark

Efter att jag har delat av mig av mina erfarenheter och åsikter känns jag kanske ändå inte så tillförlitlig. Men jag kan säga som så att det fanns något för de flesta på Hansapark. Det fanns ett par riktigt läskiga attraktioner, många medel och till och med ett område för lite yngre barn från ca 5 år.

Man betalar inträde och i det ingår fritt åkande i hela Hansapark. Är man en familj där alla älskar att åka är det därför väldigt billigt. Är man som Lars (och tydligen jag också nu då…) så är det kanske inte lika billigt. Men med Brobizz rabatt betalade vi någonstans mellan 1000-1500 kr för en heldag och det betraktar jag som billigt. Visst, det är absolut inget Universal eller Island of Adventures, men Hansapark bjuder på en trevlig dag.

Köer, nja, en halvtimma stod vi vid värstingarna. Allars var det direkt upp nästan. I flera berg och dal-banor varvade barnen och gick bara direkt upp igen.

 

Barn för en dag på nöjesfältet Hansapark utanför Lubeck

Barn för en dag på nöjesfältet Hansapark utanför Lubeck

 

Dagen blev faktiskt superbra. Något inte någon av oss trott så som morgonen började. Visst det duggade smått under hela dagen, men det var så lite så jackorna klarade faktiskt att hålla emot vätan. Tänk vilken tur vi hade!!

Efter Hansapark körde vi mot Rostock. Där letade vi vrålhungriga upp ett kebabhak där vi åt en sista kebab samtidigt som fotbollsVM vrålade på tv:n. Strax där efter åkte vi bort mot färjelägret och nattfärjan som skulle ta oss över till Sverige och hem.

 

Mer från vår resa

 

You may also like

Kommentera