Att turista i vinterfrostiga Malmö en söndag.

Malmö- att turista här en kall söndag i februari

Att starta dagen med hotellfrukost är verkligen bästa sättet. Och det är alla i vår familj överens om. Vi älskar hotellfrukost!! På Scandic åt vi tills magen stod i kubik. Barnen stod länge vid råjuicecentrifugen och gjorde juice på rödbetor, morötter, apelsiner m.m. Till efterrätt gjorde vi läckra amerikanska våfflor och det var så gott! Jag överdriver inte när jag berättar att vi satt och åt i 90 minuter. Tur att man inte äter hotellfrukost varje helg då skulle man se ut som en kubik också ;o).

 

 

Stadspromenad

Efter att vi packat ihop oss och checkat ut gav vi ut på en liten stadspromenad. Över stora och lilla tog och ner till Sollekplatsen i Varvsparken  och vidare ner mot Västra hamnen. Det var en kall och klar dag. Solen strålade och det var riktigt skönt ute. Men vi fick knäppa jackorna väl och hålla vantarna på. För när vinden drog till var det verkligen kallt.

 

 

Sollekplatsen i Varvsparken

Vi promenerade förbi den inre fyren i Mlamö och mot Sollekplatsen i Varvsparken. Vilken lekplats alltså. Här skulle min hemkommun kunna hämta mycket inspiration. Våra barn är stora nu men de de sysselsatte sig här länge. Dessutom är det så fint uppbyggt med träpartier där man kan promenera eller sitta och njuta av solen. Mellan dess finns det växter och gräs, allt för att skapa mindre utrymmen och rum i den stora parken. Verkligen genomtänkt med andra ord.

 

sollekplatsen malmö

 

Västra hamnen

Västra hamnen är väl alltid finast sommartid när solen strålar och man kan bada. Men den är faktiskt väldigt vacker även vintertid. Närheten till vattnet och med Öresundsbron och Turning torso i bakgrunden.

 

Har ni sett den vackra vinterträdgården ovan? Alltså så läcker. Tänk att sitt där inne och dricka en kopp kaffe i grönskan medan det är vinter ute. Läckert!!

Tack för denna gång Malmö! Vi har haft fina dagar och vi ses en annan gång.

 

Mer om vår helg i Lund och Malmö

You may also like

Kommentera