Astrid Lindgrens värld

Här kommer några få bilder från ALV. Vi besökte denna underbara värld två dagar förra veckan och vi hade supertur med vädret. Trots alla prognoser om att det skulle ösregna utan stopp och komma MÅNGA millimetrar klarade vi oss med några få skurar.
För Matilda var det även i år Ronja som var det stora!! Hade hon fått välja hade vi hängt i Rövarborgen hela tiden. Och vilken rövarborg!! Helt fantastisk. Fängelsehålor och underjordiska gångar som dimmorna och rumpnissarna kunde komma upp ur. Helt otroligt välgjord! Matilda tyckte även att Pippi Långstrump och hennes Gömmakurra var jätterolig. När Pippi drog iväg med ett gäng ungar hängde bara ett fåtal större med och inga föräldrar tog plats. Passade Matilda jättebra.
Elis gillade även han Ronja. Vid ett tillfälle stack Ronja iväg med Elis och Matilda till en hinderbana i skogen för att leka ”inte röra mark”. Elis var superlycklig, men lite lätt generad varje gång Ronja tog honom i handen eller lyfte honom. :o). Karlsson på taket var också spännande! Men lite läskigt gå-på-ig. Så stå på lite avstånd och studera kändes bra för min lille plutt.
Ture roades väl lite av att se figurerna :o)! Men det stora för honom vara att stänga Pippis grind… att öppna och stänga Emils grind… att öppna dörrarna till alla små hus… att försöka öppna Karlssons lilla dörr… Ja, ni förstår :o). Han hade jätteroligt, men jag håller fortfarande fast vid min åsikt när det gäller så små barn. Har man bara en lite tvååring kan man lika gärna åka till Barnens gård. Där finns också jättemycket bra och roligt för de här minsta ;o).
Sedan kan jag ju passa på att berätta för er alla att småstugorna på ALV är inte isolerade. Eftersom vi hyrde stor stuga ifjol tänkte jag inte så mycket på detta förrän jag låg där mitt i natten och frös trots att jag hade Elis som ett extra skinn… Enligt maken förstår varenda människa att detta är små oisolerade stugor… Men si ni, det forstod då inte jag!! Så tänker man sova borta en ruggig natt kan flanellpyjamasen vara bra att ha :o).
Nu är det snart natt natt! Vardag och verklighet kalla i morgon mellan 8-17,15, dessutom fotbollsträning efter.  Huuu, vad jag har ångerst :o).
ALV, astrid Lindgrens värld, Astrid Lindgren, Pippis häst, Lilla gubben, Emil och Ida, KArlsson på taket

 

You may also like

1 comment

Kommentera