Astrid Lindgrens värld i Vimmerby

Astrid Lindgrens värld i Vimmerby

Astrid Lindgrens värld i Vimmerby

 

När man kliver in i Astrid Lindgrens värld är det som att kliva direkt in i en saga. Alla platser och miljöer, hus och föremål. Alla karaktärer som är autentiska i både klädsel och beteenden. Jag är så imponerad av Astrids Lindgrens värld! Till och med restaurangerna är in i minsta detalj utrustade och inredda i tidig 1900-tals anda.

 

Här nedan ser ni Emil i Lönnebergas hus. Utanför finns självklart snickarboden med alla de handtäljda trägubbarna ;o).

 

Astrid Lindgrens värld i Vimmerby

Astrid Lindgrens värld i Vimmerby

 

Ronja Rövardotter och Mattisborgen

De första åren som vi åkte till Astrid Lindgrens värld fanns det en liten Mattisborg. Redan då var detta Matildas absoluta favoritplats på ALV. Sedan dess har de byggt en större borg som är helt galet stor och som också delar sig när åskan slår ner.

Här är det aktivitet så gott som hela dagarna och alla äventyren i Matrisskogen spelas upp. Till och med Rumpnissarna är med som ni kan se nedan ;o).

 

Astrid lindgrens värld

 

Bröderna Lejonhjärta

Sedan vi var på Astrid Lindgrens värld senast har de byggt upp en ny stor attraktion- Bröderna Lejonhjärta. Då har de byggt upp både Törnrosdalen och Körsbärsdalen, ett väldigt stor och invecklad miljö som till och med innehåller den stora draken Katla. Tittar ni ovanför berget i bilden nedan kan ni se Katla titta upp och röken som kommer från hennes näsborrar ;o).

Helt fantastisk lekmiljö när det inte är föreställning. Killarna hade kunnat vara här hela dagen och bara lekt om de hade fått välja.

 

 

Övriga miljöer

Det finns många fler miljöer på ALV; Pippi Långstrump, Madicken, Karlsson på taket, Nils Karlsson pyssling m.fl. Det finns även fler fina lekmiljöer dit det aldrig kommer skådespelare.

För att hinna med allt behöver man verkligen två dagar om man aldrig tidigare har varit här. Om man som vi brukar åka till ALV en gång om året, då tycker jag gott att det räcker med en dag. Vi plockar våra favoriter helt enkelt ;o). Sedan brukar vi alltid ha mat med oss. För att spara tid bänkar vi oss på sittplatserna i god tid innan föreställningarna och då passar vi på att äta. Sedan är vi redo att dra vidare… De gånger vi har ätit på restaurang har det oftast blivit Majkens som vi har tagit i anslutning till att vi ska åka hem. Som sista grej…

 

 

Fler aktiviteter för barn:

You may also like

Kommentera