Årets simborgarmärke är hemsimmat…

Vi var och badade på Holjebadet ett par dagar efter nyår och då simmade Matilda sina 200 meter i hopp om att hon skulle få ett nytt simborgarmärke till sin samling. Efter att vi badat färdigt gick vi till kiosken för att köpa märket, men då hade de inte fått hem den nya färgen. Typiskt, sa Matilda. Då får jag väl göra om det en annan dag…

… och det gjorde hon. Så nu sitter även årets färg på märkestavlan.

Tänk vad ett litet märke kan göra!! Min lilla dam var egentligen inte alls så modig i vattnet. Men då, när hon var fem år och simskolan var avslutad åkte vi ofta och badade i hopp om att hon skulle bli lite tuffare i vattnet och säkrare i vattnet. Detta var nog mest en önskan från mig som tänkte på kommande sommar då jag hade en önskan om att kunna åka och bada med tre små knattar själv de dagar pappan jobbade. Att ha ett simkunnigt barn kändes väldigt skönt minns jag!

Då, en dag stod vi där på de vita räfflade klinkerserna och tittade på planschen bredvid armpuffarna. Vi pratade lite om vad märkena hette och vad man skulle göra för att dem. Lite på skoj sa jag något i stil med; ”ja om du hoppas från kanten ner i vattnet tre gånger och simmar 25 meter… då får du det där märket”. Då gör jag det, sa min lilla dam bestämt!! Och så gjorde hon det! Tänk vad man kan göra för att få ett litet märke!! Plötsligt vågade hon både dyka och simma på rygg… Hon tyckte att det var roligt och hon kände sig stolt över sin prestation!! Och ingen är väl gladare än jag… För självklart vill jag ju att min lilla unge ska känna sig trygg och lugn med vatten!

simborgarmärke, 2010, 2011, 2012, simmärken, märkessköld, pingvinen, baddaren

You may also like

Kommentera