En tur i bergen till byn Ano Stinari på Kreta

Byn Ani Stinari på Kreta

Att hyra en bil när man är i väg är ju väldans enkelt. Det besvärliga börjar ju egentligen när man har barn med sig och man känner ett visst säkerhetsansvar. Grekland är ju inte särskilt kända för att ha regler och lagar kring egentligen någonting. Så även när det gäller bilbarnstolar. Biluthyrare tittade besvärligt på oss och konstaterade att bilbarnstol behövdes verkligen inte. Det liksom kvittade. Barnen kunde vara fria i bilen om de ville. Det ville inte vi :o)!

Vi kom iväg från biluthyrare med två bilbarnstolar. En bakåtvänd till Elis som inte var värst modern, men det var i alla fall en bakåtvänd. Matilda fick för första gången i sitt liv åka framåtvänd.

Vi kom iväg och körde en bit upp i bergen. Plötsligt fick vi se massor av bergsgetter som klättrade både på bergsklipporna, men också i tät och som på brevlådan nedan. Helt galet att de kan ta sig uppför branta bergsväggar! Efter ett kort stopp för att kika på getterna hoppade vi in i bilen och körde en bil till till vi plötsligt fick göra en kraftig inbromsning. Mitt på vägen stod en åsna!! Efter att ha näst intill stannat och lokaliserat oss lite mer förstod vi att de som bodde i huset vid vägkanten hade ställt ut åsnan som ett fartminer. Jisses alltså. Vi körde ganska sakta på de här smala och slingriga vägarna, men eftersom åsnan stod direkt efter en kraftig sväng dök den upp väldigt plötsligt. Vi var väldigt glada över att vi inte kört på den!

I Ani Stinari stannade vi och åt lite. En grekisk kvinna blev helt galen i Elis och kånkade runt på honom medan vi åt. Vi fick också smaka på deras hemgjorda snaps och för att vara lite snälla köpte vi även en flaska.

Så gick färden vidare på den slingrande vägarna över bergen.

Vill ni läsa mer om vår vistelse på Kreta ska ni klicka HÄR.

ano stinari kreta ano stinari kreta ano stinari kreta ano stinari kreta ano stinari kreta

You may also like

Kommentera