Airboattour och alligatorshow på Captain Jacks i Everglades

jacks airboattours everglade

Åka airboat på Captain Jacks i Everglade

Vi tog en tur till Captain Jacks i Everglade och jag tror ärligt i talat vi valde den varmaste marsdagen då det var 38 grader varmt. För att komma till Everglades och Captain Jacks airboattours korsade vi Florida. Sista biten körde vi förbi skyltar som varnade oss för korsande pantrar och alligatorer och vi såg även en ihjälkörd alligator.

Airboattour på Captain Jacks i Everglade

Lyckan i att få hålla i en alligator

När vi bokat och betalt våra upplevelser passade vi på att dricka lite och så pausade vi lite under ett halmtak som de passande nog hade byggt upp bredvid kajen. (Om du vill läsa mer om åkpaketet på Captain Jacks i Everglade, inträde och aktiviteterna kan du klicka HÄR för att komma till ett inlägg där jag skriver mer om detta.) Där kunde vi spana på små alligatorungar som låg i ett akvarium och vi fick även chansen att hålla de små krabaterna. Ungen som Ture håller på bilden var cirka 2 år om jag minns rätt och den var väldigt kelig. När skötaren höll ungen och strök den över halsen sträckte den på sig, gungade och verkligen njöt. Kvinnan berättade även att hon aldrig hade träffat på en så här kelen ungen tidigare.

 

Airboat i havsvattenträsket

Så var det dags för vår airboattour. De här båtarna drivs av motorn där bak och de kan varken bromsa eller backa så missar man sitt mål får man glatt köra runt i en liten cirkel. Denna tur gick genom ett everglad bestående av saltvatten då det hade ett inlopp från havet. Den dag vi åkte var det relativt högt vatten med beroende på vattenstånde och väder kunde det ibland vara så lite som 10 cm vatten här. Vanligtvis trivs inte alligatorerna i saltvatten så att få de någon här var inte vad vi väntade oss, men ett par dagar tidigare hade de faktiskt fått se en alligator som hade tagit sig in berättade vår airboatcaptain.

Vid ett ställe stannade vi till och vår kapten ropade på the raccoons/tvättbjörnarna. Det kom snabbt fram flera stycken som plockade till sig hundgodiset som kaptenen hade med sig. Så söta! Men också väldigt goda för alligatorerna ;o).

Kaptenen slängde även ut mat i vattnet och omedelbart bubblade hela vattnet runt oss. Det var någon sorts malfisk som kom till ytan för att äta och det myllrade helt galet av dem. Inte så att man blev badsugen direkt ;o).

Åka Airboat på Captain Jacks Everglade.

 

Efter airboattouren var det dags för ”grassboattour” i sötvatten. Denna gång fick vi åka en lite större airboat som tod cirka 20 människor. Vi åkte ut i sötvattensträsket och hade turen att få se flera alligatorer. Så häftigt att se dem ligga på lur, simma iväg och studera hur de beter sig i det fria.

Åka Airboat på Captain Jacks Everglade. Åka Airboat på Captain Jacks Everglade.

 

Swamp- boggytour i ”det eviga gräset” – Everglades

Sist var det dags för den tredje aktiviteten som ingick i Captain Jacks biljettpris- Swamp-boggytour. För er som inte vet hur fordonet ser ut så är det som en upphöjd vagn som rullar på hjul genom Everglades. Anledningen till att fordonet är så högt beror på att att det finns otroligt mycket gräs i stora arealer här (Everglades betyder evigt gräs) och för att se över gräset behöver man komma upp. Skulle man köra genom gräset skulle man även skära sig ganska svårt då gräs är väldigt vasst.

Vi körde genom gräs och in i skogen. Ett par dagar tidigare hade de råkat på en brunbjörn, med den turen/oturen hade inte vi. VI fick däremot se rivmärkena på träden som den orsakat, lite ekorrar, ett falkbo och ett gammalt indiantillhåll som jag har bild på här ovanför. Vi såg även många träd med ”armbågar på”, alltså en gren som var böjd så att den såg ut som en böjd arm. För att visa vägen brukade indianerna lägga en sten på en gren så att den böjdes. När trädet sedan växte upp kvarstod böjen och på så vid blev det en vägvisare i naturen.

Nu finns det inga indianer som bor fritt i Florida längre. De är alla ganska välbärgade och rika efter att staten köpte upp deras mark. Pengarna investerade indianerna på många sätt, men flera valde att investera i kasinon och är riktiga businessmen idag.

 

Alligatorshow

Efter de tre turerna gick vi för att se en alligatorshow när två män visade upp en ruggigt stor en. De berättade bland annat att ”han” var den fetaste och tröttaste alligatorn de hade eftersom de gav han så mycket mat så att han skulle vara nöjd :o). Vill ni se en liten filmsnutt från showen som jag lagt upp på YouTube kan ni klicka här; http://frun.se/florida/gatorshow-pa-captain-jacks/
Barnen passade på att hålla i en liten unge till och Ture frågade om vi fick ta hem dem. Mannen svarade då; ”No, not this one. But you can take one of those….” och så pekade han mot plurret där tremetersalligatorerna låg. Ture tackade artigt men bestämt och ta nej tack.

Vi gick även en liten runda inne på deras zoo och kikade på den vita pantrarna och sköldpaddorna. I ett akvarium hade de även 52 stycken minialligatorer som barnen tyckte var grymt söta :o).

Åka Airboat på Captain Jacks Everglade.

 

You may also like

Kommentera