5 Tv-serier som jag bara älskar. Alla i genrern drama/ livsstil

5 Tv-serier som jag bara älskar. Alla i genern drama/ livsstil

Min absoluta favoritgenrer när det gäller tv-serier är drama/livsstil. Jag älskar familjeserier och alla intriger som händer individerna. De fem serier som jag tipsar om idag är mina favoriter av de som sänds just nu. Vissa har tagit paus för säsongen, men de har blivit förnyade och kommer tillbaka. De är alltså högst aktuella.

 

5 Tv-serier som jag bara älskar. Alla i genern drama/ livsstil

The fosters

När jag först läste om The Fosters tyckte jag att den lät urlöjligt. Två kvinnor som lever ihop och tillsammans har de ett biologiskt barn och fyra fosterbarn. Trots min känsla valde jag att ge serien en chans och det är jag väldigt glad över. Den är så varm. Att leva i en familj med fem tonåringar måste verkligen vara en utmaning. Det händer ständigt grejer runt barnen och och vi får även följa tonåringarnas historik och bakgrund.

De individerna jag vurmar mest för i serien är Brandon och Callie. Och även om de har haft en på- och av-relation under de första säsongerna hoppas jag verkligen på att de så småningom får varandra.

5 Tv-serier som jag bara älskar. Alla i genern drama/ livsstil

The affair

The affair hade jag inte hört så mycket om innan jag började titta. Jag hade hört att de 1h långa avsnitten var delade på hälften och att man i ena halvan fick följa historien med Alisons ögon och andra halvan med Noahs.

Att Alison under en jobbig period faller för Noah och väljer att starta en affär med honom kändes ända från början fel för mig. Jag hejar fortfarande på Alison och Cole och att de ska hitta tillbaka till varandra. Dock hoppas jag inte alls lika mycket på att Noah och Helen ska hitta tillbaka till varandra trots att de har fyra barn tillsammans ;o). Vi får hålla oss. Nu är det paus ända tills hösten.

Ruth Wilson är ni säkert bekant med sedan tidigare. Hon har spelat med i både Sons of Anarchy, Orange is the new black och många filmer. Maura Tierny förknippar jag starkt med Cityakuten liksom Joshua Jackson med Dawson´s creek. Som ni märker är det starka huvudroller.

 

5-tv-serier-drama-livsstil

Skam

Skam- den norska omtalade tonårsserien. Har någon missat den? Nej, tänkte väl det :o). Under de tre säsonger som har visats har vi fått följa tre olika ungdomar. Jag har sett serien med Matilda och det var spännande och gav många stunder med diskussioner och tankar kring tonårslivet idag.

Både Matilda och jag gillade Noora extra mycket. Jag tycker också mycket om att de speglar hur det kan vara att vara ung och homosexuell. Detta är en fråga som aldrig kan lyftas för många gånger.

 

5 Tv-serier som jag bara älskar. Alla i genern drama/ livsstil

Shameless

Skamlöst är ordet! Har ni inte sett den. Se den! Den visar kärleken mellan sex syskon som lever i ett föräldrafritt hem. Men de möter också det hårda livet. Pengar, droger, borderline, att ha personer i sitt liv eller inte. Gough love!

Här ligger de äldsta syskonen Fiona och Lip mig lite extra varmt om hjärtat. Ibland sliter de hårt för sig själv och syskonen… ibland uppträder de väldigt oansvarigt.

5 Tv-serier som jag bara älskar. Genern drama/ livsstil

Suits

Här får vi följa Mike- en smart kille som lite på ett bananskal halkar in i juridiken. Men han har ingen juridikutbildning… Han är alltså en bluff. Ändå håller jag på Mike genom serien och jag antar att det beror på att han faktiskt är en väldigt fin kille som har haft en ganska jobbig uppväxt då hans båda föräldrar dog i en bilolycka.

En liten bloopers då. Ni som inte har sett serien får luta läsa nu ;o). Men jag gillar att Mike slutligen hamnar i fängelse! Utan den nuvarande säsongen hade serien känts orealistisk så jag är glad att han slutligen hamnade där.

 

HÄR finns fler serier om du redan kikar på dessa :o).

You may also like

Kommentera