4 shoppingtips när du är i New York

4 bästa affärerna att shoppa i när du är i New York

4 shoppingtips när du är i New York

Här nedan kommer jag att delge mina 4 bästa shoppingtips när du är i New York. De ligger centralt på Lower Manhattan och erbjuder många timmars shopping. Jag kommer också tipsa om två riktigt bra shoppingcenter i New Yorks ytterområden som är väl värda ett besök om du har tiden…

 

1. Century 21

I bilden ovan ser ni Matilda på Century 21:s väskavdelning. Väskavdelningen var lite som himmelriket ;o) och låg på bottenvåningen. Där drog vi runt länge länge innan vi bestämde oss och sedan var det bara sex våningar till kvar. Ja, ni hör! Century 21 har många avdelningar och vill man fynda bör man ha gott tålamod. Priserna är sänkta med ca 20-40% jämfört med ordinarie. Här finns något för alla!

Vill du hitta till Century 21 söker man sig bara till World Trade Center memorial. Strax öster om på Cortlandt street hittar du Century 21 och som ni ser är det just nu lite av en byggarbetsplats.

 

One world trade center och 9/11 memory

 

2. Macys

Här snackar vi stort och lyx i överflöd. Längs gångarna och vid montrarna står det säljare var femte meter och erbjuder kunderna att prova parfymer m.m. Macys är stort och här kan man spendera en hel dag om man vill. Ofta har de även liveunderhållning som underhåller och som skapar en härlig atmosfär. Nedan ser ni en artist som uppträdde under vår shoppingrunda.

Billigt kan jag inte påstå att det är, men det är roligt att bara strosa runt här och titta på all galenskap. Butiken är fantastiskt vacker, se själv… Vill du besöka Macy´s på Manhattan ligger butiken på 34th street mellan 6th och 7th Avenue. Men det finns också en butik I brooklyn och en i New Jersey.

 

macks new york
Artist som står och mixar musik i butikscentret
macks new york ny
Försäljare på rad som erbjuder varuprover

3. Bloomingdales

En glam och glamourbutik som man riktigt njuter av att strosa runt i. Lite dyrt för min smak, men man kan ju glida runt och bara njuta av utbudet ;o). Bara att gå in och ut genom entrédörrarna får mig att känna mig som om jag vore med i en film. Dessa dörrar har man ju sett i många serier och filmer.

Bloomingdales ligger på 59th street mellan Lexingtom Avenue och 3rd. Mellan Central Park och Linbanan till Roosevelt Island. Så när du ändå är i kvarteren- passa på att ta en promenad i parken.

 

4. TJ Maxx

Kedjan som har poppat upp överallt över hela USA har nu även rotat sig på Manhattan med flera butiker. De samarbetar med Marshalls, men TJ Maxx har ett större utbud när det gäller smycken och och parfymer. Här finns det verkligen chans att fynda.

Butiken har allt från kläder till hud- och hårvård till skor och inredning. Kläder och väskor är ofta storleks och färgsorterade och om man tar sig tid att undersöka utbudet finns det chanser att fynda rejält. Sportkläder med kända märken brukar reas ut för 10 dollar plagget och likaså parfymer.

 

 

2 extra shoppingtips om du är beredd att lämna Manhattan

 

The Mills i New Jersey

Hoppa på en budd från 8th Ave och en dryg halvtimma senare är du framme vid inomhusgallerian. Jag har inte själv varit här men med tanke på hur omtalat The Mills är så är det säkert värd ett besök.

 

Atlantic center mall vid Barclay center i Brooklyn

Här hittar du Marshalls, Old Navy, Victoria Secret, Children´s place, Burlington, Best buy, Pay less, Guitar center, Target, Pandora m.fl. Här finns också ett pr elektronikbutiker med bra priser, Starbucks och Shake shack.

En riktig ”have to visit-store” är pop-up butiken som följer högtiderna och årstiderna. Jag vill minnas att den heter ”Party City”…  Under hösten säljer de helt galna halloween-utsmyckningar i den 250 kvadratmeter stora lokalen. Vid jul hittar du julgrejer och vid andra högtider säljer de passande kläder och dekorationer.

Vill du åka hit är det nära! Tunnelbana till Atlantic Terminal är det lättaste alternativet och här stannar de flesta tunnelbanelinjer och även vanliga tåg.


 

You may also like

Kommentera